top of page

Vdihni – Živ si


24 popolnoma novih ur. Vsako jutro, ko se zbudimo imamo 24 popolnoma novih ur da živimo. Kakšno dragoceno darilo. Imamo možnost živeti na tak način, da nam bo 24 ur prineslo veselje, mir in srečo sebi in drugim.

Mir je prisoten tukaj in v tem trenutku. Vprašanje je le, ali se ga zavedamo, ali smo v stiku z njim? »Ali ga slišiš?«

Ni nam treba potovati daleč, da bi uživali v modrem nebu. Ni nam potrebno potovati daleč, da bi uživali ob pogledu iskrivih otroških oči.

Lahko se nasmehnemo, dihamo, hodimo in uživamo svoje obroke na način, ki nam omogoča biti v stiku z obiljem sreče, ki nam je na voljo.

Zelo dobri smo v pripravah na dobro življenje, a ne dovolj dobri v življenju tega življenja. Sposobni smo žrtvovati deset let za izobrazbo, ki naj nam bi prinesla dobro službo, kariero, hišo, avto in podobno. A težko se spomnimo, da smo živi le v tem trenutku – edinem trenutku ki nam je na voljo za biti živ, za življenje. Vsak vdih, ki ga vdihnemo; vsak korak, ki ga naredimo, se lahko napolni z mirom, veseljem in srečo.

Seveda, tudi načrtovanje je del življenja. Vendar tudi to se lahko izvede le v tem trenutku, zdaj.

Ne hiti naprej. Ostani tu s tem trenutkom zdaj. Tu je doma tisto, kar ti daje mir, veselje in srečo. Ostani s tem trenutkom.

bottom of page